Van 50 naar 30!


Op 23 januari heeft de dorpsraad overleg gevoerd met de gemeente Bergeijk over veilig verkeer in het dorp. Dit n.a.v. de in 2018 gehouden dorpsschouw. Te snel rijden, sluipverkeer, onoverzichtelijke situaties en onduidelijkheden over parkeren en het fietspad geven dorpsgenoten een onveilig (verkeers-)gevoel.
Dagelijks zie je in het dorp mensen stuntelen in het verkeer. Gelukkig is het tot nu toe nog goedgegaan. Over vijf jaar, ergens in 2024 wil de gemeente deze zaken stevig aanpakken: alle wegen binnen de kom gaan dan op de schop. Eindresultaat is o.a. dat je binnen de kom 30 km en buiten de kom 60 km mag rijden.

De dorpsraad is het met de gemeente eens dat de verkeerssituatie grondig moet worden aangepakt en dat de snelheid naar beneden moet maar wil niet wachten op 2024. Dat duurt ons allemaal veel te lang!

Ze heeft de gemeente voorgesteld om per direct de maximum snelheid binnen de kern op 30 km per uur te zetten. Nog vijf jaar aanmodderen is zinloos als je met een paar simpele borden per direct kan bijdragen aan een veiliger dorp.

Overigens staat de dorpsraad open voor creatieve ideeen om veiliger wegen te krijgen. Iedereen heeft verstand van zijn / haar leefomgeving en kan een geniale inval krijgen die bijdraagt aan een leefbaarder dorp.
Neem contact op met de dorpsraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dorpsagenda

Geen evenementen

de Vurkaomer

Mannensoos
dinsdag 30 november 10.00
Vrouweninloop
donderdag 2 december 10.00
Mannensoos
dinsdag 7 december 10.00

afvalkalender

GFT, PMD en restafval
woensdag 1 december 07.30

vaste activiteiten

Geen evenementen