Welkom op de Weebosch!


NieuwjaarswensBestuur en medewerkers van Stichting de Weebosch

wensen iedereen

Prettige Feestdagen en

een gezond en voorspoedig 2022.

Nieuwe dorpsondersteuner gezocht!


Onze huidige dorpsondersteuner Sjaan Janssens gaat met pensioen.

Daarom zoekt zoekt De Weebosch (Bergeijk) per 1 februari 2022 een dorpsondersteuner die de komende jaren deze uitdagende en mooie functie voor 8 uur per week wil vervullen.

De zes dorpsondersteuners in de gemeente Bergeijk zijn een samenwerkingsproject van de gemeente, de dorps- en kernraden en de welzijns- en zorgorganisaties.

De dorpsondersteuner werkt voor de Weebosch maar is in dienst van zorginstelling Oktober.

De dorpsondersteuner is zichtbaar aanwezig en laagdrempelig toegankelijk.

Hij / zij draagt bij aan de sociale cohesie in het dorp en is een actieve schakel tussen de lokale netwerken.
De dorpsondersteuner initieert, faciliteert en/of ondersteunt bestaande en nieuwe voorzieningen samen met verenigingen en vrijwilligers en draagt de structurele uitvoering over aan de inwoners.

Lees meer: Nieuwe dorpsondersteuner gezocht!

NL Doet 2021


Op 28 en 29 mei is er weer NL Doet, ook op de Weebosch. Dit jaar willen we met vrijwilligers een afdak maken tussen het buurthuis en de school aan de Gerardusweg.

Dit afdak zal worden gebruikt voor opslag van terrasmeubilair, tuinspullen en jeu de boulesattributen.

wil je op vrijdag 28 mei meedoen?

meldt je aan bij Sjaan Janssens, de dorpsondersteuner.

Buurthuis alweer tijdelijk op slot


Met ingang van woensdag 4 november sluit buurthuis 't Sant wederom haar deuren. Dit gebeurt op basis van de regeringsrichtlijnen in verband met de tweede Coronagolf. De sluiting geldt voorlopig voor 14 dagen maar het zou best langer kunnen duren. Hiermee volgt het bestuur de richtlijnen van regering en veiligheidsregio.

Over 2 weken wordt de corona-toestand weer geëvalueerd en bekijken we of de deur van het buurthuis open gaat of op slot blijft.

De veiligheidsregio heeft een noodverordening opgesteld. Daarin staan alle maatregelen. Je kunt alles nalezen op de website van de veiligheidsregio ->  https://www.vrbzo.nl/wp-content/uploads/2020/10/NV201104.pdf

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met interim-beheerder Sjaan Janssens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 1231 7604) of met het bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We hopen dat we snel weer de deuren veilig kunnen openen!

het bestuur van Stichting de Weebosch.

Tijdelijke sluiting buurthuis 't Sant


deur op slotMet ingang van maandag 19 oktober sluit buurthuis 't Sant haar deuren in verband met de tweede Coronagolf. De sluiting zal voorlopig tot 1 november duren. Hiermee volgt het bestuur de richtlijnen van regering en veiligheidsregio.

Er is één uitzondering: de groep Urnerockers. Zij vallen onder de categorie sportende jeugd jonger dan 18 jaar. Ze openen het gebouw en sluiten zelf af. De bar is gesloten, ook voor koffie, thee en fris.

Over 2 weken wordt de corona-toestand weer geëvalueerd en wordt bekeken of de deur van het buurthuis open gaat of op slot blijft.

De veiligheidsregio heeft een noodverordening opgesteld. Daarin staan alle maatregelen. Je kunt alles nalezen op https://www.vrbzo.nl/wp-content/uploads/2020/09/NV201014.pdf .

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met interim-beheerder Sjaan Janssens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 1231 7604) of met het bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We hopen dat we snel weer de deuren veilig kunnen openen!

het bestuur van Stichting de Weebosch.

Buurthuis gesloten

buurthuis


Het buurthuis 't Sant is gesloten tot betere tijden. Voorlopig is het dicht tot 6 april dus geen gym, geen dansen, geen ontmoetingsactiviteiten, geen breigroep, etc. Het bestuur houdt zich aan de adviezen van RIVM en GGD. Zodra we weten dat het buurthuis weer open kan laten we dit aan alle betrokkenen weten.

Het buurthuis heeft een belangrijke sociale functie. Mochten mensen in de knel komen of vastlopen in de dagelijkse zorgen dan kan er een beroep gedaan worden op Sjaan Janssens, onze dorpsondersteuner.  06 1231 7604 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Buurthuis en dorpsraad de Weebosch worden één organisatie


De besturen van de dorpsraad en buurthuis 't Sant hebben dit jaar voorbereidingen getroffen om samen een nieuwe organisatie te vormen.
Dit gaat er 1 januari 2020 in. De bundeling van krachten was logisch omdat er steeds meer werd samengewerkt om het buurthuis de huiskamer van het dorp te maken en dit verder uit te bouwen; een voorwaarde voor een leefbare kern.
Sinds de verbouwing van het buurthuis in 2012 is het aantal activiteiten sterk toegenomen. De dorpsraad organiseerde en het buurthuis bood ruimte.

Lees meer: Buurthuis en dorpsraad de Weebosch worden één organisatie

Openbare dorpsraadvergadering 30 september

weebosch boompje 145x145


Op maandag 30 september wordt er weer een openbare dorpsvergadering gehouden in buurthuis 't Sant, aanvang 20.30 uur.
Alle inwoners van de Weebosch zijn welkom.

De agenda kunt u hier downloaden.

Het verslag van de voorgaande vergadering (15-4-2019) kunt u hier lezen.

Heeft u zaken die u graag onder de aandacht wilt brengen of wilt bespreken dan kunt u dat tot zondag 29-9 melden aan de dorpsraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

44e Weeboschweek!


Van zaterdag 6 tot zondag 14 juli wordt de jaarlijkse Weeboschweek voor de 44e keer gehouden. Vrijwilligers van diverse verenigingen hebben met steun van dorsraad en buurthuis een programma samengesteld voor alle inwoners van het dorp. We starten met een garagesale op zaterdag en eindigen met een nostalgische brommertocht. Daar tussenin zitten activiteiten als hutten bouwen voor de jeugd, boerenkien, zeskamp, filmavond, seniorenmorgen, boulestournooi, knutselen voor de kleinsten, wandel- en fietstochten en natuurlijk Weebosch Culinair.

Voor deelname aan sommige activiteiten is vooraf aanmelden verplicht. Kijk daarom goed in het programmaboekje. Dat wordt huis-aan-huis bezorgd maar staat ook op deze website.

Klik hier voor het complete programmaboekje.

Themaavond dorpsvisie over wonen


Beste dorpsgenoten

Hierbij herinneren we jullie aan de speciale avond over wonen op de Weebosch. Deze wordt georganiseerd in het kader van de nieuwe dorpsvisie.
Wonen op de Weebosch wordt als prettig ervaren maar er is woningnood. Jongeren trekken het dorp uit, evenals veel ouderen. Er zijn geen geschikte woningen. Er is geen of weinig medewerking van overheid en woningorganisaties. De nieuwbouwmogelijkheden zijn beperkt. De dorpsraad raakt gefrustreerd en zit met de handen in handen in het haar.
Hoe kunnen we het gezamenlijk toch voor elkaar krijgen dat er gebouwd kan worden. We zullen het zelf moeten doen maar gelukkig zijn er voorbeelden van elders waar actieve bewoners wel succes hebben gehad.

Hierover zal het op maandag 8 april gaan. De dorpsraad wil met het hele dorp in gesprek gaan over wonen en de manier waarop we de komende tijd moeten opereren om meer mensen in ons dorp te kunnen huisvesten. Zonder groei geen leefbaar dorp.

Komt allen, zegt het voort en breng de buren mee! ....... Buurthuis 't Sant maandag 8 april 20.00 uur.

met vriendelijke groet
bestuur Dorpsraad de Weebosch

1e proef samen eten succesvol


Op donderdag 28 februari werd de 1e proef samen eten in buurthuis 't Sant gehouden. Er kwamen 12 geinteresseerden op af die samen een 3-gangen maaltijd (erwtensoep - bretonse gehaktbal - aardappels met spitskool - aardbeienbavarois) aten. Net als thuis met de pan op tafel. Het eten was gemaakt in de keuken van Content in Westerhoven en viel prima in de smaak.
Er wordt nog 2 keer proef gegeten en daarna besluiten we of Samen Eten iedere week wordt aangeboden. Dat zal dan op donderdag 12.00 uur gebeuren, aansluitend op de Inloop-bijeenkomst.
De organisatie is in handen van de dorpsondersteuner en de dorpsraad. Iedereen kan meedoen; aanmelden bij Sjaan Janssens, dorpsondersteuner.

Aktiviteitenkalender


Deze maand verschijnt voor de tweede keer de papieren activiteitenkalender. Alle activiteiten in de Vurkaomer en het buurthuis staan erin.
De kalender is gemaakt op verzoek van een aantal ouderen die geen internet-vaardigheden hebben. Zij maken geen gebruik van deze website en kijken ook niet op de digitale kalender alhoewel de tabletcursussen steeds vol zitten. Alle inwoners krijgen een exemplaar in de brievenbus.
Het is de bedoeling dat de kalender iedere maand verschijnt m.u.v. de vakantieperiode.
Iedereen mag in de kalender schrijven en een activiteit of artikel aanbieden.

Klik hier voor de kalender van februari 2019

Van 50 naar 30!


Op 23 januari heeft de dorpsraad overleg gevoerd met de gemeente Bergeijk over veilig verkeer in het dorp. Dit n.a.v. de in 2018 gehouden dorpsschouw. Te snel rijden, sluipverkeer, onoverzichtelijke situaties en onduidelijkheden over parkeren en het fietspad geven dorpsgenoten een onveilig (verkeers-)gevoel.
Dagelijks zie je in het dorp mensen stuntelen in het verkeer. Gelukkig is het tot nu toe nog goedgegaan. Over vijf jaar, ergens in 2024 wil de gemeente deze zaken stevig aanpakken: alle wegen binnen de kom gaan dan op de schop. Eindresultaat is o.a. dat je binnen de kom 30 km en buiten de kom 60 km mag rijden.

De dorpsraad is het met de gemeente eens dat de verkeerssituatie grondig moet worden aangepakt en dat de snelheid naar beneden moet maar wil niet wachten op 2024. Dat duurt ons allemaal veel te lang!

Lees meer: Van 50 naar 30!

Samen eten op de Weebosch!


Tijdens bijeenkomsten van Digitale Veerkracht in het buurthuis kwam naar voren dat men het op prijs stelt om samen te eten. Samen eten is gezellig, gezond en afwisselend. De dorpsraad wil dit mogelijk maken, maar gaat eerst onder­zoeken wat de deelnemers het beste bevalt. We gaan op vier verschillende manieren samen eten aanbieden. Daarna bepalen we wat de voorkeur heeft en gaan we het wekelijks organiseren.

Samen eten doe je met elkaar, aan een gezellig gedekte tafel in het buurthuis, met vrijwilligers die de maaltijd serveren. Maar we gaan tijdens de proef ook een keer uit eten in eigen dorp.
Als organisatie zijn we tevreden als er minimaal 8 deelnemers per keer meedoen. Anders is het moeilijk te organiseren en kan het niet doorgaan! Dus... zeg het voort, doe mee en breng iemand mee!
Deelnemers betalen de kostprijs + € 1,00 voor de organisatiekosten (afwas, servetten, administratie e.d.)

Lees meer: Samen eten op de Weebosch!

Durf te vragen want Wie vraagt, die krijgt!


Een workshop voor iedereen op woensdag 6 februari 13.30 - 15.30 uur in 't Sant.
De tijden waarin we nu leven, vragen om meer initiatief vanuit mensen zelf. Hoe los ik mijn problemen op? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik langer in mijn eigen woning kan blijven? Hoe zorg ik ervoor dat ik ondanks eventuele beperkingen toch kan blijven mee doen? Vanuit de instelling van alles zo goed mogelijk willen doen en vóóral geen hulp vragen aan anderen, lopen we tegen onze eigen grenzen aan.

Dat kan anders! Als je weet waar je eigen kracht(en) en talent(en) liggen én je mond durft op en te doen en anderen om hulp durft te vragen.

Lees meer: Durf te vragen want Wie vraagt, die krijgt!

Dorpsmaaltijd


Op zondag 27 januari is er weer een dorpsmaaltijd in buurthuis 't Sant. Vrijwilligers koken dan voor dorpsgenoten. Iedereen is welkom om mee te eten en er is keuze tussen een 3 gangen vlees- en een vismenu.
Aanmelden kan bij Thea Pauly - bel 54 2330 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dorpsmaaltijd wordt maandelijks op de laatste zondag van de maand gehouden en begint om 12.00 uur.

Tabletcursus


Wegens groot succes wordt er een tweede cursus "Omgaan met de tablet" georganiseerd. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en is speciaal voor de mensen die helemaal geen ervaring hebben maar toch mee willen doen in de digitale wereld. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op de Weebosch te helpen zodat ze om kunnen gaan met tablet of computer.
Daarom is de leerstof aangepast, zeer praktisch en gericht op het dagelijks gebruik van een tablet.
De cursus start op woensdagmiddag 13 februari 13.30 uur en wordt 10 x om de week gehouden.
Deelnemers krijgen een tablet in bruikleen om ook thuis te oefenen + een leerboek.

Aanmelden bij de dorpsondersteuner Sjaan Janssens, bel 06 1231 7604 of mail (dat leren we in de cursus) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze cursus maakt deel uit van het project Digitale Veerkracht en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. Er komt dit jaar ook nog een avondcursus. Datum nog onbekend maar aanmelden is al mogelijk.

Openbare dorpsvergadering


Op maandagavond 28 januari wordt er een openbare dorpsvergadering gehouden. We beginnen om 20.00 uur. Iedere inwoner en vereniging van de Weebosch is welkom.
Het belooft een interessante avond te worden met onderwerpen die er toe doen zoals de Zwarte Bergen, de aanleg van een veilig fietspad naar Luyksgestel, de financiele resultaten 2018 (positief!), nieuwe activiteiten zoals samen eten in het buurthuis, de herziening van onze beroemde dorpsvisie en de vergaande samenwerking tussen buurthuis en dorpsraad.

Heb je zelf zaken die aan de orde gesteld moeten worden?
Laat het even weten aan de dorpsraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Klik hier voor de agenda

Klik hier voor het verslag van 26-11-2018

interviews deelnemers Digitale Veerkracht


De deelnemers aan fase I van het project Digitale Veerkracht vertellen in een serie interviews hun ervaringen. Digitale Veerkracht is opgezet voor senioren om meer grip te krijgen op de digitale wereld. Daardoor kunnen zij zelf hun digitale zaken (DigiD, overheid, zorg, boodschappen etc.) regelen en zijn ze minder afhankelijk van anderen.

In de herfst van 2018 is fase II van Digitale Veerkracht opgestart. Het biedt uitgebreide programma's om digivaardig te worden. Ook is er een tweewekelijks tabletcafe geopend in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant.

Klik hier voor de interviews

Dorpsschouw op de Weebosch


Op woensdag 12 september wordt de jaarlijkse dorpsschouw gehouden. Ieder jaar komen leden van de gemeenteraad en het college van B & W naar de Weebosch om samen met de dorpsraad en inwoners de stand van het dorp te bespreken. Dit jaar is het thema verkeer en verkeersveiligheid.

Tijdens een openbare dorpsvergadering begin 2018 werd dit onderwerp gekozen. Er is op de Weebosch sprake van druk verkeer (lokale verplaatsingen, passanten en doortrekkende forenzen en zware landbouwvoertuigen)dat vaak ook nog erg hard rijdt en als overlast wordt ervaren. Ook het parkeren langs de weg geeft vaak aanleiding tot misverstanden, irritatie en discussies: wat mag wel en wat niet! Voeg daarbij de onoverzichtelijke T-splitsingen, de langzaam-aan-zone bij de school en het verlangen naar een goed fietspad naar Luyksgestel en we hebben genoeg ingredienten voor een avondvullend programma vol meningen, wensen en discussie.

Ter voorbereiding heeft de dorpsraad een inventaristie gehouden waarvan de resultaten op de avond gepresenteerd zullen worden. Belangrijk onderdeel is de wandeling door het dorp. Ter plaatse wordt de situatie bekeken en kunnen waar mogelijk oplossingen afgesproken worden.

Inwoners van de Weebosch zijn welkom om mee denken en te praten. De avond start om 19.30 uur in buurthuis 't Sant, tevens vertrekpunt van de wandeling.

AED de Weebosch verplaatst.


Op 21 juni is de AED in het centrum van de Weebosch verplaatst naar de Gerarduskerk.

De AED hangt in een makkelijk bereikbare verwarmde kast aan de linkerzijde van de kerk. Vanaf de openbare is dit met een bord aangegeven. De AED maakt deel uit van het 6 minuten netwerk waaraan ook de Weebosch meedoet. Het komt er op neer dat er na een 112-oproep binnen 6 minuten ter plaatse hulp verleend wordt. Dit gebeurt in de vorm van reanimatie in combinatie met de AED. Het is namenlijk zo dat de overlevingskans enorm toeneemt is als er bij hartfalen binnen 6 minuten met reanimatie gestart kan worden. In Nederland zijn nu al meer dan 10.000 AED's beschikbaar binnen dit 6 minuten netwerk.

De hulp wordt verleend door vrijwilligers (burgerhulpverleners) tot de ambulance ter plaatse is en de zorg overneemt. Er worden regelmatig reanimatie en AED cursussen gegeven want het is belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners de basisvaardigheden hebben en bij een noodsituatie kunnen optreden.

Aanmelden voor deze cursussen kan bij Sjaan Janssens, de dorpsondersteuner van de Weebosch. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Meer info over het 6 minutennetwerk: https://www.hartslagnu.nl/

 

Vervolgbijeenkomst Digitale Veerkracht


Het project Digitale Veerkracht wil de zelfredzaamheid van ouderen in kleine kernen vergroten door hen (onder andere) vertrouwd te maken met verschillende beschikbare digitale hulpmiddelen. Op die manier kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en wordt het makkelijker om contact te onderhouden met familie, vrienden en instanties. De wens van de ouderen staat hierbij altijd centraal. Op dit moment loopt er een pilot in Riethoven en op De Weebosch.
In beide kernen hebben we de afgelopen tijd verschillende bijeenkomsten georganiseerd om samen met de ouderen de hulpvragen boven tafel te krijgen en na te denken over mogelijkheden om in hun behoeften te voorzien. De eerste drie ideeën waarmee we actief aan de slag willen gaan presenteren we op woensdag 11 april van 13.30 tot 15.30 uur in de Vurkoamer / buurthuis ’t Sant (De Weebosch)

Lees meer: Vervolgbijeenkomst Digitale Veerkracht 

GSM bij sportpark in bedrijf!


Afgelopen week is de nieuwe gsmmast bij het sportpark in gebruik genomen. KPN en Telfortgebruikers hebben nu een prima ontvangst op de Weebsoch en de Witrijt. Weer een serieus knelpunt opgelost.
Eind 2018 / begin 2019 zal er een KPN-zendmast op de Pielis geplaatst worden.

geslaagde 1e reanimatiecursus


Op 7 februari werd de 1e reanimatiecursus voor vrijwilligers gehouden. De cursus werd verzorgd door Marc Hoeks opleidingen in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant. Er deden 17 deelnemers mee die allen de cursus afsloten met een certificaat. De organisatie was in handen van de dorpsondersteuner en de dorpsraad.

Marc en zijn assistentie Marian gaven in twee groepen de instructies om hulp te bieden bij een hartstilstand. De deelnemers leerden om handelend op te treden en dit vol te houden tot de ambulance ter plaatse is. Dat betekent alarm slaan bij 112 en de ambulance oproepen, de situatie beoordelen, oog hebben voor eigen veiligheid, controleren ademhaling, oefenen met reanimatie, het ophalen en bedienen van de AED en alles wat er nog meer bij komt kijken.
De serieuze training werd gegeven in een ontspannen sfeer waarbij ook veel gelachen werd.

Lees meer: geslaagde 1e reanimatiecursus

Hart voor de Weebosch


Ieder jaar sterven er mensen aan een hartstilstand: in Groot Bergeijk gemiddeld 4 per jaar. De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Als dan iemand start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. De 112-ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Als er veel mensen op de Weebosch een reanimatiecursus hebben gevolgd kunnen zij in die eerste minuten hulp verlenen en zo de levenskans van het slachtoffer dramatisch verlengen.

De dorpsraad heeft zich aangesloten bij het Bergeijkse initiatief om een burgernetwerk te vormen dat direct na een 112-noodoproep in actie kan komen. Dat betekent dat we de inwoners een ééndaagse reanimatietraining aanbieden en hen vragen zich aan te melden bij HartslagNu.
HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon of via een speciale app oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten. Zo red je levens!

Lees meer: Hart voor de Weebosch

GSM mast binnenkort in bedrijf


Binnenkort zullen de gsm-problemen op de Weebosch opgelost zijn. De  mast die dit najaar bij het sportterrein is gebouwd zal eind januari / begin februari 2018 in bedrijf worden genomen. Momenteel wordt de kabel naar de mast gegraven. Daarna worden de antennes geinstalleerd, volgen er testen en wordt de mast operationeel.

Door deze mast zal de mobiele bereikbaarheid van de Weebosch en de Witrijt aanzienlijk verbeterd worden en wordt een belangrijk leefbaarheidsknelpunt opgelost.
De bereikbaarheid van de Pielis is nog steeds slecht. Het is de bedoeling dat er dit jaar ook in de Pielis een zendmast wordt opgericht.

project Digitale Veerkracht

Het project Digitale Veerkracht is een burgerinitiatief in De Weebosch en Riethoven, dat oudere inwoners helpt om hun eigen behoefte op het gebied van digitale ondersteuning beter in beeld te krijgen en samen op zoek te gaan naar passende digitale diensten, toegesneden op iedere thuissituatie. Het project richt zich op inwoners vanaf 65 jaar en hun mantelzorger, familie of sociaal netwerk.  

Meer veerkracht betekent langer thuis kunnen blijven wonen met behoud van eigen regie.

Digitale Veerkracht is een gezamenlijk project van dorpsraad de Weebosch, kernraad Riethoven en CenCor. Het project duurt 1,5 jaar (tot september 2018) en wordt gefinancierd door Fonds Nuts Ohra.

Projectleider is mw. Patricia Braat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsraadlid Herman Ritter vertegenwoordigt de Weebosch in het projectbestuur.

Het Weeboschteam van Digitale Veerkracht bestaat uit Jan Kösters, Jack Bloks, Annemie Mateusen, Gertie Aarts en Herman Ritter.

Het tabletcafé in de Vurkoamer (iedere 14 dagen) wordt mogelijk gemaakt door Digitale Veerkracht.

Weebosch uit de lucht


Dorpsraadlid Paul van Rooijen kwam onlangs naar huis gevlogen en passeerde tijdens de landing op Eindhoven Airport op geringe hoogte de Weebosch. Dat leverde deze twee foto's op. Het hele dorp is te zien.

discussieavond lokaal gezondheidsbeleid

De gemeente moet iedere 4 jaar haar gezondheidsbeleid herzien. Terecht, want de tijd staat niet stil en er komen voortdurende nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Het nieuwe gezondheidsbeleid zal gelden voor de periode 2017 - 2020. Basis voor dit beleid zijn de adviezen van de GGD. Daarnaast wil de gemeente ook de mening van burgers en de professionals uit de gezondheidssector. Dat doet ze per kern.
Op maandag 4 april van 19.45 - 22.00 uur komt de gemeente naar de Weebosch om met de inwoners en de verenigingen te praten over het nieuwe lokale gezondheidsbeleid. Het is belangrijk voor iedereen want het kan gaan over zaken als langer thuis in eigen dorp blijven wonen, gebruik van drugs en alcohol, de dorpsondersteuner, sociale problemen zoals vereenzaming, milieu in relatie tot gezondheid (kernafvalopslag en storten drugsafval), agrarische risico's, gezondheid en bewegen (sport), etc. Het gaat over zaken die iedereen (burgers en verenigingen) raken en die in relatie staan met leefbaarheid in een veilig dorp.

Lees meer: discussieavond lokaal gezondheidsbeleid 

Dorpsagenda

Geen evenementen

de Vurkaomer

Vrouweninloop
donderdag 6 oktober 10.00
Mannensoos
dinsdag 11 oktober 10.00
Vrouweninloop
donderdag 13 oktober 10.00

afvalkalender

GFT, PMD en restafval
woensdag 5 oktober 07.30
oud papier
maandag 10 oktober 00.00
GFT en PDM
woensdag 19 oktober 07.30

vaste activiteiten

Geen evenementen